Michel Geven (Zevenaar, 1970) is interested in nature from an early age. This started when Michel became a member of the N.J.N. and resulted also in becomming a birdbander in 1988. Until recently Michel banded about 2000 birds a year. In 2006 another dream came true: a digital reflexcamera was bought. The knowledge of birdwatching and banding of all those years could now be used to take photos of birds. Birdphotography is although just a hobby as Michel runs a roadbuiling company and has a lovely family with three children. This is why many photo's are taken in the neighbourhoud where he is living.

Besides birds Michel has built an potfolio of the Dutch, mediterranean and alpine flora and in 2017 he started to capture humans enjoying nature too. Often together with his pet Eagle Owl.
Michel is using Nikon photo gear and Gitzo supportThe web shop of this site is owned by MiGe Didam b.v. and is registered with number 09117645 and has a VAT number of: NL809357240:B01

-----------------------------


Michel Geven (Zevenaar, 1970) is van kinds af aan geïnteresseerd in de natuur. Dit werd aangewakkerd door het lidmaatschap bij de N.J.N. en resulteerde in het krijgen van een ringvergunning van het vogeltrekstation in 1988. Tot op voor kort ringde Michel nog zo'n 2000 vogels per jaar. In 2006 kwam een andere droom uit door de aanschaf van een digitale spiegelreflexcamera met telelens. Michel kan nu de ervaring van het jarenlang vogelen en ringen van vogels gebruiken om vogels zo voordelig mogelijk te fotograferen. Het fotograferen blijft echter een hobby naast het runnen van een eigen wegenbouwbedrijf en het hebben van een gezin met drie kinderen. Mede hierom worden veel foto's in de tuin van de fotograaf en de naaste omgeving gemaakt. Naast zijn voorliefde voor vogels heeft hij inmiddels ook al een hele verzameling van Nederlandse, mediterrane en alpenflora gefotografeerd.

Een nieuwe ontwikkeling is de interesse om mensen in de natuur te fotograferen. Sinds 2017 komen er steeds vaker ook mensen op de foto, maar dan met name die van de natuur genieten. Al dan niet samen met mijn huisdier, Bo de Oehoe.


Michel gebruik Nikon foto apparatuur en Gitzo statieven

De webshop van deze site is onderdeel van MiGe Didam b.v. en is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09117645. Het BTW nummer is: NL809357240:B01